Хидроизолация на покриви – защо е необходима?

Хидроизолация на покриви 1
Хидроизолация на покриви – научете повече

По своята същност хидроизолацията на покриви представлява полагане на допълнителен защитен слой, който да гарантира надеждна изолация срещу навлизане на вода и влага, както и срещу протичане на деструктивни процеси спрямо носещата конструкция. Редица са преимуществата, които би ви предоставила качествено изпълнената хидроизолация на покрива. Ето основните преимущества:

Хидроизолация на покриви: Защита от повреди на покривната конструкция – ако не бъде извършена надеждна хидроизолация, е налице сериозен риск от възникване на повреди в структурата на покрива. Повреди, които в някои случаи е възможно да бъдат доста опасни за здравето и сигурността на хората в съответната сграда. Непрекъснатата влага и плесени са способни с течение на времето постепенно да разрушат елементите на носещата конструкция, а оттам да се стигне и до пропадане на покрива в определена зона. За да гарантирате надеждната и дълготрайна експлоатация на сградата, заявете професионална хидроизолация на покрива от фирма, на която сте сигурни, че можете да имате доверие.

Хидроизолация на покриви: Най-очевидната необходимост от надеждна хидроизолация на покрива е защитата на сградата от течове при дъжд и топящ се сняг. В допълнение към запазването на покривната конструкция, добре изпълнената хидроизолация е важен фактор и за защитата на вътрешните помещения от вода и влага. Навлизането на влага в сградата може да доведе до наводняване на горните подпокривни етажи, образуването на петна и компрометиране на интериора. С изпълнението на надеждна хидроизолация на покрива, инвеститорите си гарантират дълготрайна експлоатация на сградата и си спестяват допълнителни разходи по отстраняването на щети и проблеми.

Хидроизолация на покриви: Повишаване на енергийната ефективност – качествената хидроизолация на покриви не само предпазва сградите от навлизане на вода, но и повишава тяхната енергийна ефективност. Водоустойчивите мембрани, използвани за хидроизолация на покриви, защитават топлоизолационната система от проникване на влага и съответно компрометиране на нейните изолационни свойства. Тези техни функции ще ви помогнат да намалите значително битовите разходи за отопление през зимата и охлаждане през лятото.

Хидроизолация на покриви: Предпазване от здравословни проблеми – прецизно изпълнената хидроизолация на покриви е възможно да спести на обитателите на сградата редица здравословни проблеми в бъдеще. Навлизането на влага в стените и тавана води до развитие на мухъл и плесен, а оттам се стига и до влошаване качеството на въздуха в помещенията. В крайна сметка може да се стигне до появяване на неприятни симптоми, като проблеми с дишането, дразнене на очите и кожата, постоянна кашлица, тежки алергични реакции.

Хидроизолация на покриви – особености при различните типове сградни конструкции

Хидроизолация на покриви 2
Хидроизолация на покриви – особености на различните сгради

Когато става въпрос за избор на хидроизолация на покрив, задължително трябва да се вземат предвид особеностите на сградната конструкция. В следващите редове ще изясним начините за изпълнение на хидроизолация на покриви при различните типове сгради:

Хидроизолация на покриви на сгради с метална конструкция и плосък покрив – започваме от сградите с метална конструкция и плоски покриви. При тях хидроизолация на покриви в повечето случаи се изпълнява посредством послоен монтаж на пароизолация, топлоизолация от каменна вата, както и хидроизолация от PVC или TPO мембрана. Като най-популярен и предпочитан избор можем да определим хидроизолация на покриви от PVC или TPO мембрана с механично закрепване. Баластовата система за хидроизолация на покриви, при която слой от речен чакъл се употребява за защита от вятъра и UV лъчите, е значително по-рядко използвана.

Хидроизолация на покриви на сгради със стоманобетонова конструкция – за хидроизолация на покриви на сгради със стоманобетонова конструкция най-ефективно се прилагат двуслойните битумни хидроизолационни системи. При тях се осъществява последователно полагане на топлоизолация (обикновено XPS), циментова замазка или бетон за наклони, както и два пласта битумна рулонна хидроизолация. Ако покривите са с голяма площ и малък брой детайли, отлично приложение биха намерили и синтетичните мембрани. Доста по-рядко при този тип сгради се употребява мазана хидроизолация на покриви на битумна или полиуретанова основа.

Хидроизолация на покриви – причини да се доверите на САТ ИНЖЕНЕРИНГ   

Хидроизолация на покриви 3
Хидроизолация на покриви – свържете се с нас!

САТ ИНЖЕНЕРИНГ е верният избор за вас, когато се нуждаете от хидроизолация на покриви. Ние сме иновативна компания, тясно специализирана в изграждането на хидроизолационни системи в гражданското, инфраструктурното и промишленото строителство. Работим във всички области на приложение на хидроизолациите – ремонт и изграждане на покривни системи, хидроизолация на основи, хидроизолация на тунели и мостове, подземни хидроизолационни системи, инжекционни хидроизолации, услуги за еднофамилни къщи. Вижте защо да изберете именно нашите услуги за хидроизолация на покриви:

Хидроизолация на покриви от САТ ИНЖЕНЕРИНГ: Първокласно качество и устойчивост във времето – по отношение на услугата за хидроизолация на покриви целта ни е да предоставим на своите клиенти хидроизолационни системи с първокласно качество, дълготрайно и ефективно действие. За да реализираме тази цел, спазваме стриктно главните технологични стъпки в процеса на изпълнение на съответния проект за хидроизолация на покриви. Официален вносител сме на висококачествените хидроизолационни мембрани на BituNil – Nile Waterproofing Materials Co, което ни позволява да работим с най-добрите продукти на пазара, на изключително конкурентна цена.

Хидроизолация на покриви от САТ ИНЖЕНЕРИНГ: Специалисти с отлична квалификация – доверявайки се на САТ ИНЖЕНЕРИНГ, заявените от вас строително-монтажни работи по хидроизолация на покрива ще бъдат реализирани от специалисти с отлична квалификация и над 20-годишен опит в изграждането на хидроизолационни системи. Всички служители на нашата компания преминават през интензивно входящо обучение, за да сме сигурни, че отговарят на приетите от нас високи професионални стандарти за работа.

Хидроизолация на покриви от САТ ИНЖЕНЕРИНГ: Реномирани клиенти – през годините сме се утвърдили като надежден и предпочитан партньор за изпълнение на хидроизолационни системи на строително-инвестиционни компании като Главболгарстрой, Агрогруп, Маркан, МСК, Пайп Систем и много други. На сайта ни имате възможност да разгледате портфолио от завършени от нас проекти за хидроизолационни системи, в това число за хидроизолация на покриви. По този начин сами ще се убедите, че ние сме отговорният и коректен изпълнител, с който определено си заслужава да си сътрудничите.

Хидроизолация на покриви – защо е необходима?

Хидроизолация на покриви – особености при различните типове сградни конструкции

Хидроизолация на покриви – причини да се доверите на САТ ИНЖЕНЕРИНГ