Хидроизолация на резервоари – защо е толкова важна?

Хидроизолация на резервоари е изключително важна и отговорна дейност с обществено значение. Дейност, която има пряко влияние върху сигурността на човека и съхранението на общественото здраве, както и върху оптималното използване на най-жизненоважния природен ресурс – водата. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за спецификите при изграждане на хидроизолационни системи при този тип обекти:

Хидроизолация на резервоари: Какви са видовете обекти, при които се използва? В тази категория строителни съоръжения се включват както резервоари, така и пречиствателни станции, помпени станции, басейни. Функцията на този тип съоръжения е да складират и съхраняват големи количества вода за питейни нужди, напояване, производство, противопожарна защита, отпадни води и други. Изграждането на този тип подземни хидроизолационни системи е сложен процес. Необходимо е спазването на изисквания за осигуряване на изключително дълъг срок на експлоатация и устойчивост спрямо прякото химическо въздействие на средата. От особена важност за цялостната надеждност на системата е изборът на подходящ материал.

Хидроизолация на резервоари: Използват се само висококачествени материали. Хидроизолационните мембрани, които се използват са хидрофобни и подлежат на строго сертифициране. От особена важност е качеството на влаганите материали при хидроизолацията на резервоари за питейни нужди поради изключително високите хигиенни изисквания. Изградените хидроизолационни системи трябва да спомогнат за запазване качеството на водата, да предотвратят просмукването на вода в почвата и да не допускат въздействие на външната среда. Хидроизолацията на резервоарите трябва да е изпълнена така, че да издържи на вътрешния воден напор. Конструкцията на резервоарите трябва да е устойчива спрямо хидростатичното налягане, което определя и високите изисквания към вложените хидроизолационни материали.

Хидроизолация на резервоари: Основни изисквания и стандарти. Хидроизолационните системи на резервоари, басейни и пречиствателни станции трябва да отговарят на специфични изисквания и да осигурят цялостна хидроизолация на съоръжението. Надеждната хидроизолация гарантира дълготрайност, издръжливост и сигурност при експлоатация. Използваните материали трябва да притежават добри технически показатели за еластичност и да устояват успешно на разширения или контракции на материята, изграждаща дъното, стените и тавана на резервоара. В някои случаи, хидроизолацията дори може в известна степен да компенсира несъвършенства при проектирането на самата конструкция на съоръжението.

Хидроизолация на резервоари – типове и особености     

Когато става въпрос за хидроизолация на резервоари, трябва да отбележим, че в практиката най-често се срещат два типа резервоари – за питейни нужди и за противопожарни цели. При всеки от двата споменати типа си има специфични стандарти и изисквания във връзка с проектите за хидроизолация на резервоари, с включените в тях материали и технологии. Нека да разгледаме поотделно въпросните специфики, свързани с изпълнението на хидроизолация на резервоари:

Типове хидроизолация на резервоари: хидроизолация на резервоари за питейни нужди – проектите за хидроизолация на резервоари за питейни нужди задължително се изпълняват със синтетични мембрани. Тези мембрани са устойчиви на механични натоварвания, ултравиолетови лъчи, атмосферни влияния и други външни фактори, и ще гарантират надеждната защита на питейната вода от потенциални замърсители.

Типове хидроизолация на резервоари: хидроизолация на резервоари за противопожарни цели – при извършване на хидроизолация на резервоари за противопожарни цели не е нужна употребата на строго определени материали. Така че имате възможност да изберете дали съответните проекти за хидроизолация на резервоари за противопожарни цели да се изпълнят със синтетична, битумна или мазана хидроизолация.

Хидроизолация на резервоари – защо да се доверите на САТ ИНЖЕНЕРИНГ?

Изборът на услугите на САТ ИНЖЕНЕРИНГ е вярното решение при нужда от качествено и ефективно изпълнение на проектите за хидроизолация на резервоари. Ние сме се утвърдили като желан и предпочитан партньор за най-мащабните и същевременно сложни хидроизолационни проекти на родния пазар в сферите на гражданското, промишленото и инфраструктурното строителство. Ето защо да се доверите именно на САТ ИНЖЕНЕРИНГ за изпълнение на хидроизолация на резервоари:

Хидроизолация на резервоари от САТ ИНЖЕНЕРИНГ: Отлично качество –  залагайки на услугите на САТ ИНЖЕНЕРИНГ, можете да сте сигурни в първокласното изпълнение на проектите за хидроизолация на резервоари. Материалите, които използваме за хидроизолация на резервоари, са от най-високо качество, като е важно да отбележим, че сме официален вносител за България на доказалите надеждността си хидроизолационни мембрани на реномирания производител BituNil – Nile Waterproofing Materials Co. Ще ви предложим цялостен инженеринг на процеса по хидроизолация на резервоари – започвайки от предварително консултиране за избор на най-удачните решения за хидроизолация на резервоари, преминавайки през проектирането и изпълнението на необходимите хидроизолационни системи и стигайки до гаранционното обслужване.

Хидроизолация на резервоари от САТ ИНЖЕНЕРИНГ: Екип от квалифицирани специалисти – САТ ИНЖЕНЕРИНГ разполага с инженерен състав, както и с екип от квалифицирани монтажисти с над 20 години опит в изпълнението на проекти за хидроизолационни системи, в това число и за хидроизолация на резервоари. Всички нови служители на фирмата преминават през интензивно входящо обучение, свързано с приложението на модерните технологии в сферата на хидроизолациите. По този начин сме сигурни, че уменията и подготовката на всеки един член на нашия екип отговарят на високите професионални стандарти и изисквания в САТ ИНЖЕНЕРИНГ.

Хидроизолация на резервоари от САТ ИНЖЕНЕРИНГ: Реномирани клиенти – редица институции и фирми в България избират именно нашите услуги, когато става въпрос за изпълнение на хидроизолационни проекти. Тези институции и фирми знаят, че ние ще изпълним всеки един проект при спазване на зададените критерии за качество, ефективност и устойчивост във времето. Сред реномираните  клиенти, които ни се доверяват, са Столична община, Главболгарстрой, Аргогруп, Лидл и т.н.

Хидроизолация на резервоари от САТ ИНЖЕНЕРИНГ: Портфолио от реализирани проекти – на сайта ни ще откриете богато портфолио от реализирани досега хидроизолационни проекти – жилищни, инфраструктурни, административни, търговски, индустриални. Портфолио, което още веднъж ще ви убеди, че ние сме партньорът, на когото можете да разчитате при нужда от услуги в тази сфера.

Хидроизолация на резервоари – защо е толкова важна?

Хидроизолация на резервоари – типове и особености 

Хидроизолация на резервоари – защо да се доверите на САТ ИНЖЕНЕРИНГ?